Zima, zima bela in vesela

Zima, zima bela in vesela

Zima naj bi bila bela in v svojem začetku, to je decembru tudi vesela. Kot majhna se spomnim, da je v decembru padel sneg in so bili zimski meseci res beli in zelo…zelo mrzli. In taka je narava in prav bi bilo, da je vsako leto tako.

Naše telo in tudi naša koža pozna naravni ritem. Krajši dnevi nas polenijo,  manj smo na zraku in manj smo v gibanju. Hrana na našem krožniku postane močnejša, v decembru pa običajno še obilnejša. Tudi naša koža zaradi izpostavljenosti zahteva posebno nego. Izpostavljena je mrazu zunaj in suhem zraku v ogrevani prostorih zato pozimi lojnice izločajo manj maščobe kot poleti.  Te spremembe zahtevajo spremenjeno nego predvsem kože na rokah in obrazu pa tudi telesu kakšna kapljica losjona ali krepkega masla za telo pride še kako prav.

Za roke so pozimi nepogrešljive kvalitetne kreme za roke, ki jih skozi ostale letne čase uporabljamo bistveno manj. Roke so resnično prave izdajalke naše starosti in urejenosti in še zlasti v zimskem času zahtevajo posebno skrb. Zima naše roke izsuši, pri čemer sta ji  v izdatno pomoč mraz in veter, zato je najbolje, da jih negujemo kot obraz. Privoščimo jim piling (kar tistega, ki ga uporabljamo za obraz) in masko (tudi obrazno), ki jih nanesemo na hrbtno stran roke. Pozimi si roke mažemo s kremo »non stop«. Kremo na roke vnesemo od konca prstov navzgor. Natančno si zmasiramo vsak prst posebej. Kadar jih »pozabimo« zaščititi z rokavicami postanejo rdeče in pekoče. Bogata hranljiva krema po vsakem umivanju in včasih tudi kar tako, »ker rabim« saj je občutek pekočih, rdečih madežev zelo neprijeten.  Koža na rokah je negovana, kadar je žametno mehka, napeta in rožnate barve in zato imamo radi kreme za roke naravne kozmetike MIRTA, ker jih naredijo ravno take.

Tudi koža na obrazu hoče več. Vsak tip kože se odzove na mraz drugače in prav gotovo ni tako odporne kože, ki bi se lahko nepripravljena upirala hudemu mrazu. Mraz vpliva na našo prekrvavitev , upočasni se periferna cirkulacija, posledica pa je premalo kisika v krvi, zaradi česar se pojavijo modro-rdeči madeži na nosu, ustih, rokah in ušesih. Skratka tam, kjer naše telo ni pokrito z garderobo. Mraz pa je tudi najpogostejši povzročitelj razširjenih žilic na obrazu. Najprej se pojavi rdečica in pri pogostih rdečicah, ki jih povzroča krčenje in oženje kapilar pride trenutek, ko se žilice ne skrčijo več in ostanejo trajen spomin na našo nepazljivost in »ne-nego kože«. Poleg mraza pa je velik krivec za izsušitev kože tudi veter. Koža izpostavljena vetru izgubi vlago in elastičnost. Ravno tako  tudi nagle temperaturne spremembe – ko gremo iz ogrevanih prostorov na mraz in obratno – naši koži zelo škodujejo. Krema za obraz, ki me med letom ne spominja, da se moram namazati mi to pozimi »pove« vsako jutro in prosi za dvojno porcijo in dodatno podlago. Še posebej so » uboge« suhe in občutljive kože, ki jih tanka povrhnjica ne zaščiti dovolj in rabijo pomočnika v kvalitetni kremi. Naravna kozmetika MIRTA  za nego obraza predstavlja dve zvezdici.  Krema za obraz AVOKADO, ki kožo ščiti pred izsušitvijo vlage in kremo za obraz SMILJ, ki kožo izdatno namasti in zaščiti.  K “zimski opremi” dodaja še dve podlagi, ki jih lahko kombiniramo z obema kremama. Močnejšo verzijo v obliki  Lifting seruma SMILJ ali zanesljivo pomočnico tudi za občutljivo kožo Emulzijo avokado & sivka.

Obe »zvezdici« skupaj s pomočniki v obliki podlage se lepo razumeta z lično embalažo in kar čakata , da zasedeta svoje mesto pod božičnim drevescem …

Ah, kje je pa še to?

Tik pred vrati….na katera nam že trka veseli december, zato kar poglejte po naši spletni strani in poiščite  darila tudi za zaščito pred mrazom in dolgo belo in veselo zimo.

Deli s prijatelji