»Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del

»Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – prvi del

Sejem Love Beauty

Uradni naziv sejemske prireditve, ki bo 8. in 9. aprila na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je Love Beauty, vendar ker pišem v slovenščini naj tudi bo v slovenščini. Vsi imamo radi lepe stvari, pa naj bo to lepota človeka, narave, stanovanja, avtomobila, obleke…. In še bi lahko iskali stvari ki so nam všeč. Saj poznate tisto Gorenjsko »Vsake oči imajo svojega malarja« in zato je toliko različnih lepot kot je različnih parov oči. Eno zvrst lepote boste lahko obiskali naslednji vikend na omenjenem sejmu. Tam boste videli in spoznali predvsem izdelke za zunanjo lepoto povezano s kozmetičnimi izdelki, saj gre za specializirani sejem kozmetike. In tam boste v živo lahko spoznale naravno kozmetiko MIRTA in vonjale sivko, rožmarin in pomarančo ter preizkusile izdelke naravne kozmetike z otoka Lošinja.

Kaj je lepota?

Kot sem napisala že zgoraj je eno lepota od zunaj, tisto kar vidimo. In lepo je tisto kar nam je všeč , kar imamo radi in včasih »podležemo« tudi lepotam, ki jih predpisuje družba, okolje,  mediji…. Drugo in zame pomembnejše pa je lepota od znotraj, ki jo doseženo z zdravim in z naravo usklajenim življenjem. Na to področje sodijo prehrana, psiha, spanje in šport….  Pa pojdimo lepo po vrsti.

Ali obstaja dieta za kožo?

Škoda, posebne diete prav za našo kožo ni. Je pa res, da se napake v prehrani pokažejo na naši koži, vendar v tolažbo , kasneje kot na splošno mislimo. Posledice hrane na stanje naše kože so indirektne. Zdrava uravnotežena prehrana preskrbi kožo z vsem , kar potrebuje, z naravno zunanjo nego pa ji dodamo stimulans. Med vitamini , ki so pomembni za našo kožo sta tudi vitamin C in vitamin E, ki sta učinkovita v boju proti zloglasnim prostim radikalom. Med drugim:  užijemo jih s citrusi ( vitamin C) ali pa z rumenjakom, pšeničnimi kalčki in sojo (vitamin E). V koži delujeta celo, ko jih uporabljamo zunanje. Zato privoščite vaši koži naravno kremo za obraz  v kateri prevladuje nesmrtnica ali smilj in  je bogata z vitaminom E ali podarite vašemu telesu  Losjonu za telo pomaranče in grenivke iz naravne kozmetike MIRTA.

Kar dobro dene koži, je dobro tudi za dušo

Koža je organ, ki se na duševno stanje odziva izredno občutljivo. Med kožo in psiho obstaja intimna vez: pordimo od sramu ali jeze, prebledimo od strahu in zaradi zgroženosti dobimo kurjo polt. In saj poznate tisto, da bi kdaj pa kdaj najraje »skočili iz kože« Torej lepota pride od znotraj, toda stvar deluje tudi v obratni smeri. Ljubezniva nega kože s prijetnimi vonji je praktična psihoterapija. Ko si po celodnevni naglici in stresu očistimo telo pod tušem in vodi dodamo nežno masažo z dišečimi mili iz naravne kozmetike MIRTA in koža diši po sivki, pomaranči ali evlkaliptu. Ali si privoščimo naravni  piling iz morske soli in olivnega olja za odstranitev odmrlih celic z vonjem sivke ali pomaranče smo prebudili čute in pomirjeni ležemo k počitku….

se nadaljuje….

Deli s prijatelji