»Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del

»Vsake oči imajo svojega malarja« ali ljubimo lepoto – drugi del

Sejem Love Beauty

Je pred vrati…. Jutri se odprejo njegova vrata  na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani

V zadnjem prispevku sem pisala o lepoti. Zdravo smo jedli, poskrbeli za zdravje naše kože z naravno kozmetiko MIRTA z vitaminom C in E ter sprostili psiho s pomočjo vonjev sivke, pomaranče in evlkalipta v milih  in pilingih. Za danes  sta nam ostali še dve dejavnosti s katerima ravno tako pomembno prispevamo k naši notranji in posledično tudi zunanji lepoti…

Spanje je dopust za kožo

Koža se najbolj obnavlja med spanjem. Med spanjem je delitev kože hitrejša. Poskrbimo, da jo pravilno tudi nahranimo predenj gremo k počitku. Pomirjevalno deluje kvalitetno čiščenje obraza in mehka krema za obraz  ter serum, ki pospešuje obnavljanje. Očistite si jo z emulzijo za obraz ki združuje avokadovo olje in hidrolat sivke, privoščite si kremo za obraz Smilj ali Avokado ter dodajte “pikico na i” z lifting serumom Smilj. Tam kjer se vam nasmehne kakšna gubica , ali enostavno tam, kjer bi radi da bo vaša koža bolj napeta. Za nego telesa pa dišeče maslo za telo v vonju sivke ali sladka pomaranča, ki nas zazibljeta v sproščujoč spanec.

Tudi šport polepša

Vztrajnostni športi ( tek, kolesarjenje, tenis…) krepijo srce in ožilje. To pa posredno dobro dene tudi koži. Ob vadbi celice dobijo več kisika, kisik pa je »pogonsko gorivo« presnove v celicah. Kaj pa nega kože pred športom in po njem ?

  • Pred vadbo si z obraza odstranite ličila, saj pri aktivnosti ličilo kožo dodatno obremenjuje.
  • Proti neprijetnemu vonju znoja uporabite naravni dezodorant. Njegov vonj sivke ali evkalipta vam da dodatno energijo … pri tistih kilometrih teka ko si rečete: » kaj pa mi je tega treba bilo?«
  • Po vadbi seveda najprej pod tuš. Prijeten vonj tuširanja z naravnimi mili in popestritev  prijetnega občutka zadovoljstva z losjonom za telo v vonju pomaranče ali aloe vere.
  • Odstranite tudi pot z obraza z blago cvetno vodico ali emulzijo za obraz. Posušeni ostanki potu so namreč pravo gojišče bakterij in saj veste , teh si na obrazu najmanj želimo.
  • Potem  na obraz nanestite vlažilno kremo, ker s tem preprečite , da s potom ne izhlapijo iz kože naravne snovi, ki vežejo vlago Tudi tukaj ima naravna kozmetika MIRTA za vas rešitev Krema za obraz Smilj za normalno ali zrelo kožo in Krema za obraz Avokado za občutljivo suho kožo.

Kot ste opazili med branjem smo pri vseh » pripomočkih za lepoto omenjali kozmetiko.  Kozmetika ni zgolj zadeva nečimrnosti in površinskosti , kot jo označujejo nekateri kritiki. Kozmetika gre v resnici pod kožo, njeno delovanje vpliva dolgoročno na naše notranje organe in posredno tudi do čustvenih središč v naših možganih. Zato je še kako pomembno kakšna je in kaj z njo vnašamo v naše telo. Za izdelki vašemu telesu prijazne kozmetike poklikajte po naši spletni strani in prepričani smo, da boste našli kaj zase.

Deli s prijatelji