Milo za darilo

Vrnitev k naravnemu milu

Spomnim se časov brez mila.  Časov, ko so bili na naši kopalniški polički zbrani različni geli za tuširanje v pisani raznobarvni plastični embalaži. Bili so različnih vonjev – od sladkobnih, eksotičnih, turobnih do pretirano umetnih… Ampak to je bilo včasih, ko si bil »IN« če je bil v tvoji zbirki gelov za tuširanje vsaj kakšen tak iz tuje reklame…  Potem pa nas je očarala narava otoka Lošinja in pisano embalažo smo pospravili v najbližji smetnjak. Namesto gelov smo postavili na poličko različne vonje naravnih mil. Za vsakega svoje … Hčerka ima rada sivko, sinu je všeč evkaliptus, mož prisega na pomarančo sama pa izbiram med smiljem in piling milom z lovorjevimi listi.

Milo je v uporabi že zelo dolgo.

Umivanje z milnico sega že v čas Rimljanov. Po stari legendi je milo dobilo ime po gori Soap, kjer so Rimljani v čast bogovom obredno žrtvovali živali. Za njimi je ostala živalska maščoba in pepel, ki jo je dež spiral v reko. Reka se je na tem mestu začela peniti in ugotovili so, da se v tej vodi dobro opere perilo. In tako se je začela milna pot, ki  včasih pomeni tudi milo z visoko vsebnostjo kemikalij in strupenih snovi, kot so različne sintetične barve, vonjave in snovi, ki so za človeško telo škodljive. Čeprav se milo nanaša na površino kože, še ne pomeni, da kemikalije ne pridejo v našo telo.

Naravno milo

Dandanes pa nas pravo, kvalitetno milo  spet vodi bližje k naravi. Naravno milo je narejeno z rastlinsko glicerinsko osnovo in se lahko imenuje tudi glicerinsko milo. Takšno milo:

  •  je iz zelo kakovostnih sestavin s poreklom.
  • Se ravno prav peni in 
  • ne lomi ali drobi  ter ostane trdno dokler nam ne pade v odtok.
  • Kožo nahrani in jo zaradi vsebine olivnega olja nežno namasti in 
  • preprečuje izsušenost kože.

Tako je tudi pravo naravno milo iz družine izdelkov naravne kozmetike MIRTA MILA. Je prijazno do kože tako na obrazu, kot tudi po vsem telesu. Za njegovo izdelavo je potrebna  zadostna mera domišljije in pravi nos na področju aromaterapije.  Zanj  potrebujemo še osnovo za vlivanje, kar je v našem primeru rastlinska glicerinska osnova ter dodatke, ki jih je spretno izbrala naša aromaterapevtka in ugodno vplivajo na vse naše čute. Tako narejeno milo je brez parabenov in ni testirano na živalih ter primerno tudi za vegane.

Milo za čudovito praznično darilo

Dišeča in nežna mila naravne kozmetike MIRTA so v različnih, pisanih vonjih in povezana z vrvico v barvi rastline, ki je v njih shranjena. Za letošnje praznike smo jim dodali še prikupni podstavek iz macesna, ki smo ga premazali z naravnim oljem za zaščito lesa. Izbirate lahko med osvežujočim vonjem evkalipta, romantične sivke, omamne pomaranče in večnega smilja. Lahko pa izberete tudi tako imenovano piling milo v katerem so vonju pomaranče dodani zdrobljeni lovorjevi listi.

Tako izdelana in pripravljena mila so lahko čudovito praznično darilo. Ali v prihajajočih prazničnih dneh, ko bomo obdarili z majhnimi pozornostmi vse tiste, ki so nam polepšali pretekle dni, ali pa kar tako, ko se dobimo s prijateljico na kavi ali s sodelavko na sprehodu po gozdu, ker smo jima hvaležni za čas za skupno druženje. S tem bomo izrazili zahvalo in jih hkrati spomnili, kako pomembno je kakšne izdelke uporabljamo pri vsakdanji negi, da nam je pomembno tisto, kar je povezano z naravo in da to sporočilo želimo prenesti tudi drugim. Darilcu v obliki mila smo dodali tudi dobro misel za spodbudne dni v letu, ki prihaja. Podarite naravno milo in spodbujajte prijaznost do narave in njene ohranitve.

Deli s prijatelji