Sivka – princeska vijoličnih polj

Sivka – princeska vijoličnih polj

Sivka  je značilna rastlina poletja in s svojim vonjem deluje kot aromaterapija. Prav v turobnih zimskih dneh, ko nam zmanjkuje energije, nam pričara toploto poletnih dni in nas ogreje in prebudi naše misli. Je pozitivna rastlina, tako po svoji barvi kot učinku.

…zapremo oči in pogled na vijolična polja aromatične rastline sivke pomiri, sprosti in v nas prebudi pozitivne misli. S svojim nežnim prepoznavnim vonjem pomirja in  ustvarja zadovoljno razpoloženje. Njen vonj razbistri misli in pripomore, da razmišljamo o svojem pravem bistvu in željah. Pomirja pri preobremenjenosti, blaži negativna čustva kot sta bes in jeza, pomaga pri nespečnosti, postavlja stvari na pravo mesto pri čustveni zmedi in neprestanem tuhtanju….Po domače rečeno krepi živce in harmonizira. Torej priljubljeni dišeči rastlini lahko mirno rečemo »princeska  vijoličnih polj«.

Sladek cvetni ton z nežnimi zeliščnimi in toplimi podtoni

Poznanih je več kot sedemdeset različnih vrst sivke, ki se med seboj zelo razlikujejo po sestavi in s tem tudi po načinu delovanja in uporabnosti. Eterično olje sivke izdelujejo v procesu destilacije, kjer kot vzporeden produkt nastane tudi cvetna vodica sivke, ki jo dodajajo k kvalitetnejšim kozmetičnim izdelkom namesto navadne vode. Eterično olje sivke vsebujejo številni izdelki. V hladnih dneh jo uporabljajte v kvalitetnih  pripravki za vašo kožo pa naj bo to v obliki mila, kreme za roke, dezodoranta ali bogatega masla za vaše telo, popršite prostor s cvetno vodico sivke in uživajte v družbi rastline, ki so jo cenili že naši predniki.  Romantična, dišeča rastlina ima zelo širok krog uporabe in se nanjo lahko zanesemo pri  lajšanju ter odpravljanju številnih težav. Izdelki iz sivke delujejo protibakterijsko, protivirusno, protivnetno in spodbujajo obnavljanje celic. Sivka podpira naravno delovanje kože, pomirja razdraženo kožo in blaži rdečine. Lahko  je tudi pomočnik pri lajšanju težav prehlada, gripe, kašlja, glavobola in nespečnosti.

Princeska tudi v naši kopalnici

Zaradi svojih pomirjujočih lastnosti nam sivka pomaga pri aknasti in mozoljasti koži, saj ima protiseptične in protibakterijske lastnosti ter je odličen pripomoček v boju proti mastni koži. Občutljive predele kože popršimo s sivkino cvetno vodico in rezultati bodo že po nekaj tednih. Njen vonj nam lahko olajša glavobol, ko jo v kombinaciji s kokosovim oljem ali karitejevim maslom vtiramo na mestu, kjer čutimo bolečino. Večerna nega z izdelki v vonju sivke prežene nespečnost saj sivka spodbuja sen. Nekaj kapljic eteričnega olja sivke na vzglavniku nas  bo umirilo in sprostilo, obenem pa v sobo vneslo svežino, da bomo lažje zaspali. Ali pa si pred spanjem nanesite na telo bogato sivkino maslo za telo in spanec ne bo več težava. Poleg tega sivka tudi lajša dihanje ter pomirja in zmanjšuje stres ter hitreje zaceli poškodbe na koži.

Sivka…. aromatična rastlina poletja…. če le imate priložnost globoko vdihnite njen vonj in se ob njej sprostite, namažite si roke s sivkino  kremo za roke in uživajte v bogatem, pomirjujočem vonju poletja, kljub temu da zunaj  sneži….

Deli s prijatelji