Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi

Privoščimo si drugačnost…tudi na sebi

Ko smo vstopili v novo leto smo si obljubili drugačnost. Drugačnost pri navadah, ki so nam bile v preteklem letu neprijetne, a smo jih iz dneva v dan ponavljali, drugačnost pri gibanju in malo drugače se bomo tudi prehranjevali…. Letos bo drugače. Prve dni bi najraje vse obrnili na glavo potem pa  naše navdušenje začne popuščati.

Rada imam drugačnost, rada imam ljudi ki razmišljajo izven okvirjev ali » out of box« in nas vsakodnevno presenečajo z novimi izvirnimi idejami. In verjamem, da ni neumnih idej, da ima vsaka še tako nora svoj namen in naredi spremembo in premik. In premiki ustvarjajo nova razmišljanja  in nove želje, da delamo, mislimo in živimo drugače. Da se odločamo za nove poti in poskušamo nove stvari. Da se premikamo iz vsakdanje sivine proti soncu.

In med drugačnosti sodi tudi naša osebna nega in vse tisto, kar privoščimo naši koži in s tem našemu telesu.  Vemo, da je koža odličen pretvornik in da učinkovine krem, gelov, tonikov, dezodorantov…  prodrejo skozi povrhnjico vse do notranjih organov.  In zato je še kako prav, da se zavedamo pomembnosti narave in simpatiziramo z njo, vse od gibanja, prehrane, zdravil, ekologije pa tudi vse do kozmetike, ki  je sicer še v povojih. Delež naravne kozmetike predstavlja le majhen delež v celotnem kozmetičnem sektorju in vsak od nas uporablja svoje izdelke različnih izvorov in sestavin in v tem smo si vsak zase drugačni.

V družinsko življenje smo drugačnost na področju kozmetičnih sredstev prinesli že pred leti. Uporabljamo vsak svoje naravno milo za umivanje in tuširanje , naraven trd šampon za lase, kremo za roke  in losjon za telo. Vsak ima svoj najljubši vonj in to-vrstni naravni dezodorant. Mlajši uporabljajo  cvetno vodico za pubertetniško kožo na obrazu in ženski člani družine emulzijo za čiščenje obraza in kremo in /ali lifting serum za obraz. Pa še kakšno naravno dišavico in vse smo za začetek prinesli iz otoka Lošinja, ki se imenuje tudi otok vitalnosti in ga krasi in dišavi 1200 rastlinskih vrst , velika bioraznolikost in med njimi  230 vrst zdravilnih rastlin.   Naša kozmetika ni nič kompliciranega, nič neznanega, preizkušeni in naravni izdelki. Saj poznate tisti rek : Manj je več, če pa je tisti manj še kvaliteta iz narave potem pa sploh drži.

Zavedamo se, da ni pomembno le, kaj damo vase, temveč tudi nase. Ob poplavi kozmetičnih izdelkov, ni vedno lahko izbrati pravega, zato je potrebno preudarno izbrati tistega, ki nam bo najbolj ustrezal. Sem  zagotovo sodijo naravni izdelki, saj so to produkti, v katerih boste zaman iskali sintetične arome in dišave,  parabene ali nanodelce, saj zanje veljajo prav posebne omejitve. In še nekaj je pri tem pomembno, za testiranje izdelkov naravne kozmetike ne uporabljajo živali. Neustrezna kozmetika lahko na naši koži izzove reakcije, ki se izrazijo kot alergija ali draženje. Ker smo ljudje različni, so različne naše kože in tudi naše reakcije na različne izdelke. Vendar v primeru naravne kozmetike  je le-ta pogosto rešitev za problematično ali preobčutljivo kožo, saj zaradi sestavin ne draži kože temveč vzpostavlja naravno ravnovesje.

Zato bodimo drugačni, uporabljajmo naravno in se ob misli, da vemo kaj nanašamo na svojo kožo počutimo odlično.

Deli s prijatelji