Prijateljujmo s soncem

Prijateljujmo s soncem

Če sonce ne bi grelo in osvetljevalo zemlje, na njej ne bi bilo življenja. Sonce, ta veličastna krogla na nebu, ki daje življenje, je bila v  časih stare civilizacije čaščena kot božanstvo. Tudi današnje stoletje pozna častilce sonca. To so milijoni in milijoni ljudi, ki se vsako leto odpravijo na pot, da bi bili soncu bližje, kot so mu doma. Da bi tam, ob morju, ob rekah in jezerih in tudi v hribih našli dovolj časa za druženje z njim. Največkrat je cilj takega druženja počitek in zagorela polt, ki naj bi taka ostala še čim dlje po končanih počitnicah.

Druženja s soncem je prijetno, vendar  se ga je treba tudi naučiti, če hočemo, da bomo ob prijateljevanju z njim zares dobili tisto , kar si želimo, kar je zdravo in kar nam bo koristilo tudi jeseni, pozimi in vse do naslednjega poletja. Sonce v majhnih, razumnih količinah je zdravilo, saj spodbuja nastajanje vitamina D, snovi, ki je nujno potrebna za oblikovanje in ohranjanje zdravih kosti. V velikih prekomernih količinah pa je lahko poguba, saj nespametno prijateljevanje s soncem povzroča izgubo prožnosti kože in povzroča nastanek gub in njeno staranje.  Zato se sončimo v dopoldanskih in poznih popoldanskih urah, čez opoldne pa počivajmo v senci. Preveč sonca škodi, premalo pa tudi.

Torej si privoščimo sonca ravno prav. Koliko pa je to, pa je odvisno tudi od naše kože. Vsaka koža ima samozaščitni čas , ko je lahko brez krem in zaščite izpostavljena soncu, ko pa ta čas poteče, pa koža najprej pordi, potem pa se pojavijo opekline.  Samozaščitni čas naše kože,  je odvisen od pigmenta, ki ga ima naša koža.  Najmanj ga je pri plavolasih  in rdečelasih ljudeh, ker je njihova polt svetla in občutljiva in pri njih se lahko že po petih minutah izpostavljenosti soncu pojavijo opekline.  Manj občutljivi so rjavolasi ljudje, katerih koža je že po naravi rahlo obarvana  in za sonce manj občutljiva in so zato lahko nezaščiteno na soncu med 10 in 20 minut. Najmanj občutljivi pa so temnolasi ljudje, kjer koža porjavi hitro in močno in se le redko pojavijo opekline, brez zaščite pa se lahko izpostavijo soncu med 20 in 30 minut.

In kako se pripravimo na lepo, zdravo, zagorelo polt?

Predenj gremo na sonce si nekaj tednov pred tem privoščimo peščico sončka na domačem balkonu, vrtu ali mestnem kopališču. Pomladi začnimo s pilingi  telesa. Z njimi  odstranimo odmrle celice, predvsem pa naredimo kožo bolj prožno. Naj bo v pilingu  OLIVNO OLJE, ki ga  koža dobro sprejema, saj ji daje mehkobo in voljnost. Ko  smo na soncu obvezno uporabimo zaščitno sredstvo, tako, ki vsebuje OREHOV MACERAT, ki daje naši koži lepo, zdravo, zlato porjavelost, KORENJČEK, ki poskrbi za zaščitni faktor in OLJE ČILENSKEGA LEŠNIKA, ki  je vir omega 7 maščobnih kislin, vitamina E in b-karotena in pospešuje prekrvavljenost kože ter ima izredne  vlažilne kvalitete za kožo. Ob koncu pa ne pozabimo na nego tudi po sončenju, da nam se kože ne izsuši in ne dehidrira. Z nežnim, osvežilnim in hladilnim losjonom kožo umirimo, osvežimo in obnavljamo. Naj bo z gelom ALOE VERE, ki  kožo mehča, vlaži, pomirja in deluje proti staranju kože, ETERIČNIM OLJEM LIMONE, ki ji  daje osvežujoč vonj in hladi ter MACERATOM KORENJČKA, ki blaži  poškodbe kože, zaradi škodljivih učinkov sončenja in ji vrača sijaj.

Za prijateljevanje si moramo vzeti  čas.  Kožo počasi spoznavajmo s soncem in prijateljstvo bo trajalo večno.  Ob tem pa ne pozabite, da izdelke za pred, sončenje in po sončenju dobite na naši spletni strani in naj najdejo mesto v vaši popotnici za večno prijateljstvo s soncem.

Deli s prijatelji