Poletna osvežitev na reki Kolpi

Poletna osvežitev na reki Kolpi

Privoščimo si poletno osvežitev. Sonce, dolgi dnevi in vročina, ki nas med tednom izčrpa  so pravi razlogi , da si za vikend zaželimo vodo; za plavanje in veslanje ali kak drugi vodni šport.

Za tokratni izlet smo se odpravili na jug. Ob visokih temperaturah se še kako prileže hlad naravnega krajinskega parka doline reke Kolpe. Na obrobje dežele belih brez, belokranjskih steljnikov in zelenega Jurija ne vstopamo kar tako, mimogrede, temveč z željo, da se naužijemo belokranjske domačnosti in njenih lepot in ohladimo v in ob mirni reki Kolpi. Predenj smo se odpravili od doma smo si pripravili hrano in pijačo za vmesni počitek ter se osvežili z naravnimi dezodoranti MIRTA, da naredimo naslednji poizkus.

Naša izhodiščna točka je bila  gostišče Madronič  v Prelesjah ob Kolpi. Po malo adrenalina in na avanturo, ki lahko zmoči tudi do gole kože. Gremo na rafting, za osvežitev in zabavo.  Na spust po živahnih, vendar nežnih brzicah reke Kolpe v posebno izdelanih gumijastih čolnih, primernih tako za začetnike kot tudi za že bolj izkušene. Pri gospodarju Petru smo dobili vso potrebno opremo: veslo, čelado, rešilni jopič in sod za shranjevanje osebnih predmetov. S kombijem nas je odpeljal slabih 10 kilometrov ob Kolpi.

In avantura se je začela. Za zaščito najprej nanos masla za sončenje MIRTA, da nas sonce ne poboža premočno. Za  ogrevanje  pa nekaj brzic in gore smeha, ko nas je prijetno škropilo in prevračalo. Sicer pa je reka mirna in komaj bi veslanju po njej lahko rekli rafting.  Ko te veslanje po reki utrudi se v vodi  ohladiš in zaplavaš ali pa se »parkiraš«  na breg in poležavaš na plaži. Na vsej poti do cilja opazuješ čudovito mirno okolico, zeleno modro vodo in bujno naravo ob njej. Do cilja pri Madroniču se še dvakrat srečaš z adrenalinskimi brzicami, ki poskrbijo za smeh, osvežitev in novo dozo adrenalina. Tiste pri starem mlinu so še posebej zanimive, saj zahtevajo posebno taktiko »kje skozi«. Ko nam je uspelo smo se za njimi ustavili na malico, ki smo jo shranili v velik sod in si privoščili počitek v senci dreves. Potem pa naprej in v popoldanskih urah smo prispeli na cilj na izhodiščno točko.  Tam prijetno diši, saj so mojstri prijazne postrežbe in dobre hrane. Pri njih lahko tudi prespite na senu in si pričarate še poseben občutek domačnosti.

Skratka…. za zaključek imeli smo se lepo in nikomur ni bilo vroče, naravni dezodoranti MIRTA so prestali tudi tokratno preizkušnjo, tako pri tistih, ki so se vmes osvežili v vodi, kot tudi pri tistih, ki so mirno Kolpo raje opazovali iz čolna in si zmočili samo podplate.

Pridružite se nam tudi vi , poskusite naravne  dezodorante na vaših doživetjih in nam pošljite vašo “fotko” z  MIRTO, za nagrado…saj veste?

Deli s prijatelji