Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski”

Ni poletja brez znojenja ali dezodorant MIRTA je res “carski”

Poleti se vsi zdravi ljudje znojijo, zato je osnovni poletni pripomoček voda in dober dezodorant, ki vas ne pusti na cedilu tudi pri najvišjih temperaturah.  Malo dezodoranta, brez sintetičnih dodatkov  na očiščeno kožo in veselo poletnim dogodivščinam naproti.

Jutro začnemo z blagodejnim prhanjem. Drobne vodne kapljice masirajo živčne končiče v koži, koža pa bo po jutranjem prhanju dobro prekrvavljena in sveža, saj  prha prežene še zadnje sledove utrujenosti.

Kako se prhamo, da je učinek kar se da blagodejen?

Prhanje začnimo s toplo vodo s katero oblijemo vse telo. Nadaljujemo z delnim prhanjem s toplo vodo – 38 stopinj in oprhamo polovico telesa in sicer začnemo pri podplatih in končamo na ramenu. Potem enako naredimo s hladno vodo in spet gremo od podplata preko meč, stegna in trebuha do ramen. Topel močan curek, ki ga usmerimo na trebuh je blagodejna masaža, ugodje sprosti mišice in izboljša naše počutje. Enako oprhamo najprej s toplo in potem še s hladno vodo drugo polovico telesa. Osvežilna prha nas prebudi in nam vlije novih moči za dan , ki je pred nami. Ni potrebe, da se ob prhanju izdatno milimo, še zlasti ne poleti, ko se prhamo večkrat na dan. Dovolj je , da zjutraj uporabimo malo nežnega naravnega mila , čez dan pa se oprhamo samo z vodo. Po prhanju natremo kožo z osvežilnim losjonom za telesno nego.

Pripomoček, ki ga po jutranji uporabi vode ne smemo spregledati je dezodorant. Nanesemo ga na čisto in priporočljivo je depilirano kožo. Depilirano zato, ker na gladki koži dezodorant lažje opravlja svoje delo  in drugič zato, ker znoja ni tako dobro zmiti iz dlak, kot iz gole kože. Poleg tega pa je na neobritih podpazduhah bakterijam na voljo veliko večja površina za neprijetno spreminjanje znoja v smrdljiv izcedek, ki ga ne more pregnati še tako sladek, dišeč dezodorant….

Pa smo tam …. Sladki dišeči dezodoranti so namenjeni večkratni dnevni uporabi in močan dišeč vonj nam daje občutek varnosti in svežine… Pa je res tako…če že ne vsebujejo nič od oxy…nus , alkohola, parabenov pa je v njih dodana močna sintetična dišava , ki pri dolgotrajni uporabi ne godi našemu telesu. Poskrbimo, da bo naš dezodorant naraven, da sicer s namišljeno plastjo antioksidanta ne bo preprečil naravnega znojenja ampak, da bo preprečil neprijetni vonj. Znojenje je namreč zdravo, zato se ne jezimo na naše žleze. Kiselkasto grenak vonj velikokrat prej podraži tuje nosove, predenj ga zaznamo tudi sami, zato ima učinkovit dezodorant v boju proti neprijetnimi vonjavami pomembno mesto. Naj nima pretiranega vonja, da ga lahko po kombiniramo z drugimi svežimi poletnimi vonji in naj ne vsebuje sintetičnih snovi, ker nam ni vseeno s čim postrežemo in nahranimo naše telo tudi v poletnih dneh.

In še nekaj je pri dobrem dezodorantu pomembno…. Naj ne pušča trajnih madežev na naših oblačilih.

Zato vsi, ki še niste poskusili dezodorantov naravne kozmetike MIRTA zdaj je pravi čas… prijeten vonj sivke, osvežujočega evkalipta in nova vonja nežne bergamotke in sladke mandarine vam bodo pri jutranji uporabi dali prijeten vonj iz steklene embalaže in vas napolnili z prijetno energijo, čez dan pa vas bodo diskretno varovali pred neprijetnim vonjem  in trajnimi sledovi znoja na vaših oblačilih. Učinek bo vedno enako osvežujoč in kot je napisala navdušena uporabnica: »Ni me razočaral v šestih urah, niti v osmih in deloval je vse do naslednjega jutranjega tuširanja. Ta DEZODORANT je res CARSKI«

Deli s prijatelji