Nered v vaši kopalnici

Nered v vaši kopalnici

Kdaj ste nazadnje naredili red v vaši kopalnici?  Ali je bilo potrebno…običajno je odgovor DA. In ob pospravljanju in ogledovanju izdelkov, ki romajo v koš se pogosto spogledujemo z etiketami, ki krasijo pozabljene šampone, gele za tuširanje, stare kreme in losjone iz lanskega poletja…. Pa vse tiste, ki smo jih prejeli za darila in nikoli uporabili….

Pri nas ni več tako. Pred leti smo tako »navlako« pospravili za vedno. Uporabljamo vsak svoje naravno milo za umivanje in tuširanje, naraven trd šampon za lase, kremo za roke  in losjon za telo. Vsak ima svoj najljubši vonj in to-vrstni naravni dezodorant. Mlajši uporabljajo  cvetno vodico za pubertetniško kožo na obrazu in ženski člani družine emulzijo za čiščenje obraza in kremo in /ali lifting serum za obraz. Pa še kakšno naravno dišavico in naša kopalnica ima vse, kar potrebujemo za vsakdanjo nego… Nič kompliciranega, nič neznanega, preizkušeni in naravni izdelki. Saj poznate tisti rek : Manj je več, če pa je tisti manj še kvaliteta potem pa sploh drži.

Pravijo, da ni pomembno le, kaj damo vase, temveč tudi nase. Ob poplavi kozmetičnih izdelkov, ki smo jim priča na policah trgovin ni vedno lahko izbrati pravega, zato je potrebno preudarno izbrati tistega, ki nam bo najbolj ustrezal. Sem prav zagotovo sodijo naravni izdelki, katerih razmah opažamo v zadnjih letih. To so produkti, v katerih boste zaman iskali sintetične arome in dišave,  parabene ali nanodelce, saj zanje veljajo prav posebne omejitve in pomembno je, da  za testiranje izdelkov naravne kozmetike ne uporabljajo živali.

Kozmetični izdelki so namenjeni stiku z zunanjimi deli človeškega telesa, kot so povrhnjica kože, lasje, nohti, ali z zobmi in sluznico ustne votline zaradi izključno ali predvsem njihovega čiščenja, odišavljenja, spreminjanja njihovega videza, njihovega varovanja, ohranjanja v dobrem stanju ali korekcije telesnega vonja. Pri kupovanju izdelkov bi se potrošniki  morali večkrat vprašati, kakšen smisel ima za primer na desetine sestavin v enem kozmetičnem izdelku ali zakaj je kozmetika na splošno tako močno odišavljena in intenzivnih barv. Vse premalo se zavedamo, da učinkovine krem, gelov, tonikov, dezodorantov itd. prodrejo skozi povrhnjico vse do notranjih organov.  In prav je , da se zavedamo pomembnosti narave in simpatiziramo z njo, vse od gibanja, prehrane, zdravil, ekologije pa tudi vse do kozmetike. Slednja je sicer še v povojih, saj procent naravne kozmetike predstavlja le majhen delež v celotnem kozmetičnem sektorju, medtem pa naj bi v Nemčiji dosegal že pohvalnih 10- odstotkov. Stanje na trgu se torej izboljšuje, obetavne pa so tudi napovedi o rasti trga naravne kozmetike.

Neustrezna kozmetika lahko na koži izzove reakcije, ki se izrazijo kot alergija ali draženje. Ljudje smo različni, različne so naše kože kot tudi naše reakcije na različne izdelke. Vendar v primeru naravne kozmetike  je le-ta pogosto rešitev za problematično ali preobčutljivo kožo, saj zaradi sestavin ne draži kože temveč vzpostavlja naravno ravnovesje. Naravna kozmetika  je nabor dovoljenih kozmetičnih sestavin, ki so izdelane z uporabo ekološko bolj sprejemljivih kemijskih postopkov, spodbuja uporabo ekološko pridelanega rastlinskega materiala in  sestavin , ki jih najdemo v naravi.

Prav zato si je naravna kozmetika prislužila glasno odobravanje strokovnjakov in si zasluži tudi vašo pozornost.

Pred nami je čas praznikov in z njimi »norega nakupovanja« vsemogočih malih in velikih »daril«, ki bodo zasedla tudi mesto na kopalniški polički  v vaši kopalnici in čez leto mogoče romala v koš. Pomislite kaj podarite, pomislite kaj z darilom izražate in poglejte kaj vam ponuja narava…. Nekaj smo vam pripravili tudi na naši spletni strani, nekaj s čimer boste podarili naravo in prijetne vonje otoka Lošinja.

Poglejte na in se odločite, da boste naredili red že prej predenj izdelek pride v kopalnico.

Deli s prijatelji