Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave

Nepopisana knjiga…. naj bo v njej tudi del narave

Pa smo spet vstopili v Novo leto in pred nami so prazni listi še nepopisane knjige. Pred nami so nove obljube, prepričanja in želje, da le te tudi uresničimo. Pred nami so nova znanja, spoznanja, izkušnje in nove vrednote, da jih spoznamo in osvojimo. Predvsem, da naredimo nekaj novega in nekaj dobrega zase in se zavemo, da največ šteje to, kar naredimo sami. Da ne čakamo, da se bo nekaj premaknilo ampak gremo naprej in premaknemo.

Med našimi obljubami so vsako leto tudi take, ki bodo vplivale na boljše življenje, več bomo telovadili, jedli bomo zdravo, več časa bomo preživeli v naravi, spremenili bomo svoj seznam nakupov in pogosteje zavili v »naravne« trgovine. Kar nekaj jih najdete na naši spletni strani in ko se sprehodiš po njih, prebiraš sestavine na izdelkih , se zamisliš s čim vse vsakodnevno obremenjujemo svoje telo. Pa naj bo to hrana ali pijača, naj bo to kozmetika ali oblačila. Veseli me, da je v teh trgovinah vsakodnevno več ljudi, ki se zavedajo, da je treba spremeniti življenjske navade  in jim je kvaliteta osnovnih življenjskih potrebščin pomembnejša od  tistega, kar se vidi na zunaj… Nekatere pripelje v »zdrave« trgovine »nuja« ali zdravstvene težave, druge vrednote in miselnost, tretje pa tudi modna muha… naravno je IN. Kakorkoli že, sestavine, ki jih daje narava, brez skritih nevarnosti, so sprožile revolucijo tudi v lepotni industriji. Skoraj vsako zelišče vsebuje v sebi skrivnostne učinke, ki blagodejno vplivajo na naš organizem in ko smo na začetku še nepopisane knjige si obljubimo, da bomo čim večkrat posegli po njih. Omenimo danes le  tiste pomembne, ki jih najdete tudi v naravni kozmetiki MIRTA prav z namenom, da potrdimo, da smo na pravi poti in želimo, da se tega zavedate tudi vi.

SIVKA – pogled na vijolična polja aromatične rastline Sredozemlja  pomiri, sprosti in prebudi v nas pozitivne misli. Vonja sivke se drži vzdevek »matera vseh eteričnih olj«. S svojim nežnim prepoznavnim vonjem pomirja, ustvarja zadovoljno razpoloženje in prenapete življenjske ritme vrača v počasnejše tire. Sivka kožo osveži in pomirja. Cvetna voda sivke ( hidrolat) je učinkovit tonik za kožo še posebej v steklenički z razpršilko, ko z njim popršimo obraz. Deluje regenerativno na vneti ali poškodovani koži. Pomirja tudi vnetna stanja, kot so dermatitis, ekcem in luskavica. Poleg tega sivka  mehča in obnavlja kožo. Vonj sivke v visoko kvalitetnem eteričnem olju pomirja in zmanjšuje stres in tesnobo do te mere, da je sprememba znanstveno zaznana z merjenjem možganskih valov. Najdete jo v naših izdelkih dezodorantu, cvetni vodici sivke, kremi za obraz za občutljivo in suho kožo, kremi za roke, maslu za telo in seveda naravnem milu in pilingu za telo sivka.

SMILJ – je že od pradavnine simbol za brezčasnost in neminljivost.  Eterično olje smilja ali kot je njegovo latinsko ime »zlato sonce« poživlja in obnavlja kožo, zato so kreme s smiljem zelo iskane. Primerne so tudi za občutljivo kožo. Pripomorejo k zmanjševanju starostnih gub, uravnavajo pigment kože  in zaradi velike vsebnosti vitamina E prispevajo k regeneraciji kože.   Poleg tega smilj  tudi deluje antiseptično in čisti kožo, pospešuje  proizvodnjo kolagena, pospešuje pozitivne  spremembe  v tkivu kože  in izboljšuje  mikrocirkulacijo. Zlato sonce je v kremi za obraz smilj, bogatem lifting serumu, kremi za roke in losjonu in olju za telo.

AVOKADO – je bogat z vitamini in minerali, z zdravimi maščobami, lecitinom in fitosteroli (rastlinskimi hormoni).  Vse našteto pa zdravilno učinkuje na telo od znotraj in od zunaj. Olje ima vlažilen in poživljajoč učinek na kožo. Ne glede na to ali ga uživamo ali uporabljamo na koži, je avokado zelo hranljiv in lahko pomaga v boju proti prostim radikalom, ki vplivajo na nastanek bolezni in prezgodnje staranje kože. Avokado pripomore k obnovi kožnih celic in  poskrbi, da utrujena in ali pusta koža zasije. Maščobne kisline v njem pa obnavljajo in poživijo zrelo kožo. Najdete ga v naši kremi za obraz za občutljivo in suho kožo in emulziji za čiščenje kože.

OLJKA– olivno olje je bogato in težko , vsebuje obilno zdravih maščob, fenolnih antioksidantov , ki obnavljajo kožo,  vitamin E in oleinske kisline omega 9. Je vlažilno in celilno, globoko prodre v kožo ter jo dolgotrajno vlaži, da ostane gladka in voljna. Antioksidanti in vitamin E v olivnem olju preprečujejo degeneracijo celic in s tem prezgodnje staranje kože. Brez njega ni naših kvalitetnih pilingov, mil, losjona in olja za telo.

CITRUSI – v družini citrusov imamo čudovite osvežujoče vonje, ki imajo tudi zdravilen učinek. Izdelki z  eteričnimi olji  citrusov uravnotežijo, učvrstijo in razstrupljajo vse tipe kože. Grenivka na primer preprečuje zabuhlost in zadrževanje vode v telesu in spodbuja prekrvavitev s čimer napne in učvrsti kožo ter znanstveno dokazano zavira delitev kožnih rakavih celic. Pomaranča spodbuja tvorbo kolagena in podpira obnovo kože, mandarina razmasti kožo, bergamotka deluje razkužilno, saj ima njeno olje protivirusne in proti bakterijske lastnosti. Citruse boste v naših izdelkih našli v dezodorantih, kremi za roke , dezodorantih in milu.

Deli s prijatelji