Naužijmo se sonca

Naužijmo se sonca

Sonce je vir energije in prav prijetno nas pozdravlja tudi v hladnih zimskih dneh. Daje nam energijo, veselje do življenja, ljubezni , odnosov in zdravja in na naše življenja vpliva veliko bolj kot zneski na bančnih računih.  Ampak ali to res cenimo? Celotna družba se je odmaknila od naravnih rešitev in sonca kot osnovne energije, ki omogoča naše preživetje. Zdaj pa tavamo v temi in se sprašujemo, kdo je ugasnil luč? Luč še vedno gori – tam zunaj, samo mi smo v temi, ker nismo tam zunaj…. Čas je, da se lotimo lastne energijske prenove in se znova približamo spregledanim močem narave. Čas je, da se vrnemo k svetlobi, kot naši osnovni energiji. Torej odprite polkna v svojih glavah in spustite v prostor sonce.

Znanstveniki so ugotovili, da smo danes na soncu le 5 odstotkov tistega časa, kot so ga s soncem preživeli naši predniki pred 100 leti.  To vendar ni mogoče, saj imamo občutek , da smo na soncu mnogo dlje. Ampak to, da gledamo sonce skozi okno ne šteje in to, da smo z njim pod vetrobranskim steklom avtomobila tudi ne. 5 odstotkov  pomeni vsak dan vsaj pol ure sonca. Pa vam to uspe?

Sonce nam da vitamin D in ugotovljeno je,  da ima le-ta pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja, saj je vpleten v vsako telesno celico. Zato se nas mora sonce dotikati…. V dolgih zimskih mesecih, kjer prevladuje tema se naše zaloge vitamina D porabijo. Kako dolgo bo zadostovala »poletna« zaloga  je odvisno od tega  koliko jo imamo in kako jo porabljamo. Kako si torej podaljšati trajanje naših »sončnih zalog« oz. vitamina D

  • Uživajmo čim več zelišč in začimb
  • Uporabljajmo naravna eterična olja in aromaterapijo njihovih vonjev
  • V prostor namestimo solne luči
  • Uporabljamo več ognja
  • Uživamo naravne vire vitamina D
  • Zagotovimo telesu dovolj silicija
  • Izbirajmo bolj blagodejno , pomirjujočo svetlobo

Uporabljamo visokokvalitetna naravna eterična olja in izdelke, ki jih vsebujejo. Za energijo so priporočljiva eterična olja rožmarina, evkalipta, lovorja , citrusov….

In vsa ta boste našli tudi v izdelkih naravne kozmetike MIRTA 

Oglejte si  jih, naročite in poskusite…  napolnite se z  energijo in si pričarajte sonce kar v vaši kopalnici.

Deli s prijatelji