Sivka

Naravna nega in čudovit dan

Naravna nega za našo kožo in vonj morja za dodatno energijo pozimi, sta  prav gotovo dodatek k naši samozavesti, ki nam naredi čudovit dan. Prav neverjetno je,  kako malo je potrebno za našo vsakdanjo enostavno nego.

Vsako jutro  in zvečer….

Četudi imamo lepo polt si posebej pozimi na obraz in vrat  najprej nanesimo osvežilni tonik, ki nam da elan za nov dan v vonju sivke ali rožmarina. Ko se tonik na koži posuši dodajmo na obraz hidratantno kremo. Če imamo občutek, da je koža preveč napeta, je to znak, da je sama hidratantna krema za našo kožo preblaga. V zimskem času jo lahko brez skrbi nadomestimo z mastnejšo – lahko tudi običajno nočno kremo, ki se v mrzlem jutru hitro vpije v kožo. Če je koža še posebno suha lahko uporabimo obe negovalni kremi skupaj. Najprej nanesemo mastnejšo, potem pa še hidratantno kremo.

Poskusite,… naravna kozmetika MIRTA omogoča tako kombinacijo z zelo hidratantno kremo AVOKADO in mastnejšo kremo SMILJ.  Za vse, ki pa pogrešate vonj citrusov in bi si rade kožo nahranile s kolagenom pa seveda krema COLLAGEN na osnovi olja semen granatnih jabolk  in limonske trave… za čudovit dan.

Pri večerni negi pa kožo najprej nežno očistimo, potem pa si obraz in vrat dobro zmasiramo s  hranljivo kremo. V tem primeru bomo potrebovali malo več kreme , da naši prsti lepo drsijo. Za manjšo porabo kreme lahko uporabimo manjši trik in si damo na dlan malo oljnega izvlečka, v obliki Emulzije AVOKADA ali mešanice bogatih olj Lifting serum SMILJ ter dodamo kremo in vse skupaj zmešamo in nežno vmasiramo v kožo na obrazu in na vratu.

Masaža obraza in energija za telo ….  

Vedno od spodaj navzgor in od sredine obraza proti lasišču. Okolico oči masiramo krožno, s posebno kremo za oči ali Lifting serumom in sicer od zunanjega očesnega kotička proti notranjemu. Vrat masiramo od ene ušesne mečice do druge prav tako od spodaj navzgor. Nekaj kreme nanesimo tudi na dekolte in zmasiramo s krožnimi gibi. Glavno pravilo pri masaži obraza je, da mora biti rahla, nežna in skoraj božajoča.

Poleg obraza pozimi izdatno poskrbimo tudi za kožo na drugih delih telesa. Po vsakem prhanju jo »nahranimo« z bogatim dišečim naravnim losjonom. Izbirate lahko med vonjem pomaranče z grenivko ali zlatim smiljem. Vonj sladke pomaranče  ali medeni smilj  nas bosta nežno zazibala v okrepčilen in miren spanec.Ob skrbi za kožo » od zunaj« poskrbimo za njeno nego tudi » od znotraj«. V vsakodnevni prehrani povečajmo količino sadja in zelenjave. Dan začnimo s kozarcem sveže stisnjenega soka iz različnega sadja ali zelenjave, kar  nas bo oskrbelo z  dodatnimi vitamini… za čudovit dan.

Deli s prijatelji