Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi

Naj bo naša koža sveža in sijoča tudi pozimi

Sveža in sijoča koža še posebej pozimi je prav gotovo dodatek k naši samozavesti in prav neverjetno je,  koliko žensk, ki jim je narava podarila lepo polt, tako malo skrbi za svojo nego. Ta redki dar narave  je namreč treba skrbno negovati , če hočemo ohraniti lep videz.

Naše kraje je prav zares pobelil sneg in če si še tako želimo poletja bomo morali še kar malo počakati in sprejeti tudi sneg ter mraz. Pa saj so tudi zimski dnevi lahko sončni in predvsem v njih se imamo lahko lepo. Poletje pa si lahko pričaramo z naravnimi izdelki kozmetike MIRTA , ki dišijo po morju in soncu in nas spominjajo na tople poletne dni….boste videli kako hitro bo spet toplo.

Četudi imamo lepo polt si posebej pozimi na obraz in vrat zjutraj najprej nanesimo osvežilni tonik. Ko se tonik na koži posuši nanesimo na obraz hidratantno kremo. Če imamo občutek, da je koža preveč napeta, je to znak, da je sama hidratantna krema za našo kožo preblaga. V zimskem času jo lahko brez skrbi nadomestimo z mastnejšo – lahko tudi običajno nočno kremo, ki se v mrzlem jutru hitro vpije v kožo. Če je koža še posebno suha lahko uporabimo obe negovalni kremi skupaj. Najprej nanesemo mastnejšo, potem pa še hidratantno kremo.

Poizkusite,… naravna kozmetika MIRTA omogoča tako kombinacijo z zelo hidratantno kremo AVOKADO in mastnejšo kremo SMILJ.

Ob večerni negi pa kožo najprej natančno očistimo, potem pa si obraz in vrat dobro zmasiramo s  hranljivo kremo. V tem primeru bomo potrebovali malo več kreme , da naši prsti lepo drsijo. Za manjšo porabo kreme lahko uporabimo manjši trik in si damo na dlan malo oljnega izvlečka, v obliki emulzije Avokada ali mešanice bogatih olj s Smiljem ter dodamo kremo in vse skupaj zmešamo in nežno vmasiramo v kožo na obrazu in na vratu.

Ali  veste kako poteka pravilna masaža obraza?  Vedno od spodaj navzgor in od sredine obraza proti lasišču. Okolico oči masiramo krožno s posebno kremo za oči ali Lifting serumom in sicer od zunanjega očesnega kotička proti notranjemu. Vrat masiramo od ene ušesne mečice do druge prav tako od spodaj navzgor. Nekaj kreme nanesimo tudi na dekolte in zmasiramo s krožnimi gibi.

Celotna masaža obraza naj traja vsaj pet minut. Končajmo jo tako, da podbradek, okolico ust in lica rahlo trepljamo . Rahlo stepamo dokler ne začutimo da koža rahlo zažari. Glavno pravilo pri masaži obraza je, da mora biti rahla, nežna in skoraj božajoča.

Poleg obraza pozimi izdatno poskrbimo tudi za kožo na drugih delih telesa. Po vsakem prhanju jo »nahranimo« z bogatim dišečim naravnim  losjonom Pomaranče in grenivke ali izrazito suho kožo z maslom za telo v vonju Sivke.  Vonj sladke pomaranče  ali sivke nas bosta nežno zazibala v okrepčilen in miren spanec. In tudi v zimskem času ne pozabimo na kremo proti celulitu.

Ob skrbi za kožo » od zunaj« poskrbimo za njeno nego tudi » od znotraj« . V vsakodnevni prehrani povečajmo količino sadja in zelenjave. Dan začnimo s kozarcem sveže stisnjenega sadja ali zelenjave, saj nam bosta  pozimi naše telo in koža zelo hvaležna za dodatne vitamine.

Deli s prijatelji