Meni je všeč….

Meni je všeč….

Naravna kozmetika…… Ja  TO je TO  kar imamo radi.

»Vse preveč neznank vsak dan nanašamo na svojo kožo in vse preveč nevarnosti preži na nas, tako da vsaj pri stvareh, ki jih imamo lahko pod kontrolo, moramo narediti kaj zase. Pazimo kaj jemo, pazimo kakšno kozmetiko uporabljamo in poskrbimo za gibanje«. To je bil moto  obiskovalk naše stojnice na sejmu kozmetike Love Beauty in veseli nas, da se vse več ljudi zaveda, da je potrebno skrbeti zase in biti pozoren tudi na naravno v naših stekleničkah in lončkih na kopalniški polički.

Manj je več….

Najprej manj raznih kozmetičnih pripravkov pomeni  več naravnega delovanja našega telesa in potem manj sestavin v teh pripravkih, da boljši občutek, da vemo kaj je v vsebini izdelka in da te sestavine poznamo in jim zaupamo.  In  manjše količine pri uporabi –  kot samo za prstno blazinico naravnega dezodoranta ali enkrat dnevno nanos naravne kreme….  Pa ne zato, ker bi se bali uporabe,  ker bi nam le-ta škodovala  ali  zato,  ker smo varčni.  Ne enostavno zato, ker več ne potrebujemo. Dezodorant deluje ves dan in  koža na obrazu je zaščitena in prijetno gladka do večera. Ob tem pa se naše telo vrača v naravno ravnovesje in poskrbi za naravno delovanje.

Veseli smo, da ste tukaj….

Nam je napisala naša uporabnica Mojca in  pohvalila izdelke naravne kozmetike Mirta, ki jih trenutno preizkuša in uporablja. »Za večerno čiščenje kože je odlična emulzija avokado & sivka. Kožo navlaži in obenem nahrani, tako da ni potrebe še po nočni kremi. Z milom sivke ali evkaliptusa »pocrkljam«  kožo med tuširanjem.  Za piko na i mi je zelo všeč dezodorant sivka, ki je obstojen ves dan in prijetno, nežno odišavljen. Z Lošinjskim balzamom si masiram utrujene noge in je zelo blagodejen. Moja dnevna krema za obraz je iz smilja. Kožo ohranja napeto in ji vrača prožnost. Ne pozabim pa tudi razvajati rok s sivkino kremo. Vsi izdelki so mi všeč, saj sem zagovornica naravne kozmetike. Ostali proizvodi so še ” na čakanju “. Toplo priporočam naravno kozmetiko MIRTA vsem, ki ste ljubiteljice narave in želite svojo lepoto ohraniti na telesu prijazen način«.

Poizkusite še vi…..

Zakaj pa ne , če na ta način naredimo dobro zase in za svoje telo. Začnimo po knjigi avtorice Marie Kondo »Umetnost pospravljanja«  in najprej zložimo na eno mesto vse, kar je v naši hiši pod pojmom kozmetika.  Presenečeni  boste koliko različnih tub in lončkov in dozic se bo znašlo pred vami. Ali potrebujete pet gelov za tuširanje, pa celo paleto razpršilnih dezodorantov in ves »sadovnjak in vrt« vonjev in barv raznih losjonov za telo…. Na koncu  boste ob pogledu na vso to »kramo« ugotovili, da je dovolj samo dobro milo, pa en sam učinkovit dezodorant,  kvalitetna krema za obraz » ki mi paše«.  Za zvečer pa čistilna emulzija za obraz  in  lifting ter  še  čudovit  losjon z vonjem pomaranče ali aloe vere z limono za naše telo po tuširanju … Pa občasno še piling in kakšna malenkost in vse naj bo naravno in tako kot smo rekli na začetku … TO je TO….

Deli s prijatelji