Lepo je tisto, kar imamo radi

Lepo je tisto, kar imamo radi

Lepo je tisto, kar nam je všeč, kar imamo radi, čeprav  včasih »podležemo« tudi lepoti, ki jih predpisuje družba, okolje, mediji…. Zame najpomembnejša je lepota, ki pride od znotraj, ki jo doseženo z zdravim in z naravo usklajenim življenjem. Na to področje sodijo prehrana, stanje duha, spanje in šport….   Vsak od njih prispeva k naši notranji lepoti in splošnemu počutju svoj delček in še kako pomembno je, da se povezanosti med njimi zavedamo. Sneg in mraz ne bosta večna in  prvi pomladanski mesec se že spogleduje z daljšimi dnevi in našim razmišljanjem kaj bomo dobrega naredili zase.

Jejmo s premislekom

Napake v prehrani se še kako hitro pokažejo na naši koži. Posledice hrane na stanje naše kože so indirektne. Zdrava uravnotežena prehrana preskrbi kožo z vsem, kar potrebuje, z naravno zunanjo nego pa ji dodamo stimulans. Med vitamini , ki so pomembni za našo kožo sta tudi vitamin C in vitamin E, ki sta učinkovita v boju proti zloglasnim prostim radikalom. Med drugim:  užijemo jih s citrusi (vitamin C) ali pa z rumenjakom, pšeničnimi kalčki in sojo (vitamin E) . V koži delujeta tudi, ko jih uporabljamo zunanje. Z naravno kremo za obraz  v kateri prevladuje nesmrtnica ali smilj, bogat z vitaminom E ali podarite vašemu telesu  Losjonu za telo s pomarančo, grenivko in smiljem.

Šport za več kisika

Vztrajnostni športi ( tek, kolesarjenje, tenis…) krepijo srce in ožilje. To pa posredno dobro dene tudi koži. Ob vadbi celice dobijo več kisika, kisik pa je »pogonsko gorivo« presnove v celicah. Za kožo poskrbimo tudi kadar »športamo« s tem, da si pred vadbo odstranimo ličila, uporabimo naravni dezodorant, po vadbi odstranimo pot s telesa, saj vemo, da so posušeni ostanki potu pravo gojišče bakterij in da na očiščeno telo nanesemo vlažilni losjon , ki v koži zadrži naravne snovi, ki vežejo vlago

Kar je dobro za  kožo, je dobro za naše misli

Koža je organ, ki se na duševno stanje odziva izredno občutljivo. Med kožo in duševnim stanjem  obstaja intimna vez: pordimo od sramu ali jeze, prebledimo od strahu in zaradi zgroženosti dobimo kurjo polt. In saj poznate tisto, da bi kdaj pa kdaj najraje »skočili iz kože« Ljubezniva nega kože s prijetnimi vonji je praktična psihoterapija. Ko si po celodnevni naglici in stresu očistimo telo pod tušem in vodi dodamo nežno masažo z dišečimi mili iz naravne kozmetike  koža zadiši po sivki, pomaranči ali evkaliptu. Ali si privoščimo naravni  piling iz morske soli in olivnega olja za odstranitev odmrlih celic z vonjem sivke ali pomaranče smo prebudili čute in pomirjeni ležemo k počitku….

Spanje kot dopust za kožo

Koža se najbolj obnavlja med spanjem. Med spanjem je delitev kože hitrejša. Poskrbimo, da jo pravilno tudi nahranimo predenj gremo k počitku. Pomirjevalno deluje kvalitetno čiščenje obraza in mehka krema za obraz  ter serum, ki pospešuje obnavljanje. Očistite si jo z emulzijo za obraz ki združuje avokadovo olje in hidrolat sivke, privoščite si kremo za obraz Smilj ali Avokado ter dodajte pikico na i s lifting serumom. Tam, kjer se vam nasmehne kakšna gubica ali enostavno tam, kjer bi radi da bo vaša koža bolj napeta.

Pri vseh »aktivnostih« sem omenjala kozmetiko, ki ni zgolj zadeva nečimrnosti. Kozmetika gre v resnici pod kožo, njeno delovanje vpliva dolgoročno na naše notranje organe in posredno tudi do čustvenih središč v naših možganih. Zato je še kako pomembno kakšna je in kaj z njo vnašamo v naše telo. Za izdelki vašemu telesu prijazne kozmetike poklikajte po naši spletni strani in prepričani smo, da boste našli kaj zase in prebujajoče misli za pomladne dni.

Deli s prijatelji