Kozmetika za poletje

Kozmetika za poletje

Pred nami je zame najlepši letni čas.  Zato, ker je toplo – nikoli  mi ni prevroče- , ker so dolgi dnevi, otroci imajo počitnice in tudi odrasli si privoščimo več prostega časa.  Lepo je, ko te ves dan spremlja sonce, ki je vir pozitivne energije in dobre volje. Oblečeni smo v lahka oblačila, več se gibljemo in pot nas zanese tudi k morju.

Skratka več smo zunaj, več smo v naravi.  In ob tem  prav gotovo pomislimo, da nam narava »paše« . Tako kot je všeč našim mislim je všeč tudi naši koži. Sprehod ob morju, tek po dišečem gozdu, kolesarjenje med travniki, plavanje v čisti vodi…. Narava z nami in zakaj ne tudi na naši koži. Ob uživanju v naravi pomislimo, da si tudi naša koža zasluži naravno kozmetiko, da vonje narave, ki nas spremljajo v poletju lahko prenesemo tudi v druge letne čase.  V  vsakem letnem času malo več ali manj in v vsakem letnem času malo drugače….

Tako kot pri več stvareh tudi v poletju velja »manj je več«. Zaradi višjih temperatur in več gibanja se bolj potimo, večkrat se je potrebno oprhati in  kakšen nanos več narediti za zaščito pred soncem.

Pa poglejmo….. za poletje potrebujemo kvalitetno nežno naravno  milo,  zelo dober dezodorant, ki ga nanesemo malo in nam da veliko, cvetno vodico iz sivke, da si z njo večkrat osvežimo in zaščitimo kožo pred vsakdanjim soncem. Ker je poleti ličil, pudrov in dodatkov na naši koži manj – tudi koži na obrazu privoščimo počitek –  zvečer potrebujemo nežno čistilno mleko ali emulzijo, za čiščenje kože na obrazu. Tudi pred spanjem si kožo na obrazu lahko osvežimo s cvetno vodico. Po jutranjem umivanju obrazu privoščimo dobro kremo za obraz , pač tisto »ta naravno« , ki jo imamo radi… pa naj bo Smilj , Avokado  ali kakšna nova, ena od tistih, ki že dobiva končno podobo pri  naravni kozmetiki MIRTA , da jo pošljemo na trg… pa še ne smem povedat.  In ne bodo samo kreme za obraz….ups.

Seveda kadar si privoščimo malo več sonca pa ne pozabimo na maslo za sončenje ( iz naravne kozmetike MIRTA  je že na poti ) in po tuširanju kožo osvežimo z losjonom. Za ta namen je tisti z Aloe vero in limonsko travo najboljši, če pa vam bolj diši pomaranča pa uporabite losjon Pomaranča in Grenivka… In to bo to…. No ja,  zreli kožo  zvečer privoščimo še malo lifting seruma Smilj  za okoli oči in na tistih »luštnih«  smejalnih gubicah.

Pa prijeten skok v poletje vam želimo z naravo v naravni kozmetiki MIRTA

Deli s prijatelji