Gube niso vedno znak starosti

Gube niso vedno znak starosti

Gube so prave, izrazne in lažne. Najbrž če ne bi bilo gub, bi se ženske verjetno manj negovale ali celo prenehale…, tako pa nad nami obstaja nek majhen strahec imenovan gubice. Najlažje se z njim spopademo,  če se potrudimo za čim bolj kakovostno življenje in se naučimo živeti v sozvočju s časom, ki mineva.

In kakšne so lahko te naše gubice…..

Izrazne gube se lahko pojavijo že v rani mladosti in se okrepijo v puberteti ter postanejo postopoma del našega izraza in mimike. Čelo se nabere v gube, kadar možgani izražajo odločen in intelektualen značaj. Ali bodo gubice na čelu  začrtane vodoravno ali navpično, je odvisno od tega kako mršimo čelo. Tudi okoli oči se naberejo gubice, če se naše oči od veselega in sproščenega smejanja pogosto zapirajo. Včasih se naberejo tudi okoli ust in jim pravimo tudi Merkurjeve gube. Te slednje so tudi najbolj pogoste . Izrazne gube so bolj pogoste pri ženskah kot pri moških in da je ironija še večja velja, da so moške gube znak šarma, značaja in zrelosti, pri ženskah pa samo znak časa ki mineva….Nihče nam zaradi gub ne bo predlagal, da se manj smejemo in da spremenimo svojo mimiko oziroma, da razmišljamo manj intenzivno. Sprostimo se in zaupajmo vase, zavedajmo se svojega izraza in svojih izraznih gub in te nam ne bodo kratile spanca.

Lažne gube, te pravzaprav niso gube ampak malo bolj zmečkana koža. Če na primer lega telesa pri spanju ni pravilna , se koža krči in guba, naše misli in skrbi pa se kopičijo v obraznih mišicah. Takšen zmečkan obraz se sicer zgladi po nekaj urah, je pa res, da čim starejši je tem počasneje se zgladi, ker koža z leti izgubi svojo prožnost. Če se nam taka »zmečkanost« ponavlja prepogosto, gube ne izginejo več tako enostavno. To najlažje preprečimo, če se navadimo spati z obrazom navzgor in ga ne »tlačimo« v blazino. Pred spanjem si privoščimo kozarec toplega mleka, ki umiri naše misli , preberimo dobro knjigo ali poslušajmo mirno glasbo,  ki nam bo odgnala misli od vsakodnevnih skrbi. Če se te gubice kljub vsemu zjutraj naslikajo na našem obrazu, si ga umijmo izmenično s toplo in hladno vodo in  radodarno namažimo in zmasirajmo z bogato hidratantno kremo.

Kljub vsemu pa tudi leta prinesejo tudi svoje gubice. Koža se z leti spreminja in največji sovražniki njene mladostnosti so :

  • Prosti radikali – to so agresivni atomi in molekule, ki jih proizvaja naš organizem, da bi uničil bakterije in tumorne celice. Če jih je preveč se povežejo s celicami in jih oksidirajo do te mere, da se krog obnavljanja celic ustavi.
  • Cigaretni dim in UV žarki , ki s svojo močjo povečujejo proizvajanje prostih radikalov v organizmu
  • Stres , ki presega običajne dnevne napetosti do te mere, da ogrozi dobro spanje in psihično ravnovesje, oslabi obrambno sposobnost organizma in povzroči resne posledice v hormonskem sistemu
  • Zdravila in alkohol – vsako zase ali še huje v kombinaciji poškoduje jetra , ki so telesni filter, kar pomeni, da se v telesu nabirajo strupene snovi, ki imajo vpliv tudi na našo kožo.

Zato za vsakodnevno nego uporabljajmo samo odlična kozmetična sredstva, nanašajmo na kožo vedno dobro kremo, uporabljajmo kvalitetna sončna očala, vsaj enkrat na dva meseca obiščimo kozmetičarko zaradi globinskega čiščenja kože in si privoščimo vsaj sedem ur nočnega počitka ter osvobodimo svoje telo tablet za spanje, antibiotikov ( če to ni nujno)  in živimo zdravo v naravi in z naravo.

Deli s prijatelji