Diamanti na vaši koži

Diamanti na vaši koži

Zadnjič sem priznala, da nisem prav dosledna obiskovalka nege v kozmetičnem salonu. Obisk kozmetičnega salona je sprostitev in počitek in v podrobnosti kaj z menoj počnejo se kaj dosti  nisem spuščala, saj je  prijetno in  pomirjujoče.  Potem pa se je moja zgodba odpravila na pot, ko me je delo kozmetičarke začelo zanimati.  Kaj počne, kaj uporablja in predvsem kako?  Kdo ji je pri tem v pomoč in kaj mehanska pomoč raznih aparatur v kozmetičnem salonu pomeni.   V literaturi sem zasledila izraz diamantni piling in laično sem si predstavljala  moj obraz , kot  izbrušen diamant…. Pa ni  tako . V ženskih pogovorih sem ugotovila, da je to tema, ki jo pripadnice ženskega spola, kar dobro poznajo in je trenutno pri negi obraza  IN.

No pa poglejmo….

Diamantni piling se imenuje postopek, kjer se postopoma in kontrolirano  lušči povrhnjica z lasersko obdelanimi diamantnimi konicami in vakuumom. Med izvajanjem posega se odstranjuje odmrle kožne celice, hkrati pa se pospeši mikrocirkulacija in s tem obnavljanje kože.  To pomeni, da se  po postopku tvorijo nove celice v povrhnjici, stimulira se kolagen in elastin in izboljša se struktura kože. Če se postopek izvaja nad  gubami ali brazgotinami lahko dosežemo učinkovito izboljšanje njihovega izgleda. Povrhnjica postane po postopku gladka in zelo dovzetna za sprejem aktivnih substanc, ki pa jih koži dodamo v naslednjem postopku nege in masaže s kvalitetnim lifting serumom in hranljivo naravno kremo.

Ali je ta postopek primeren tudi zame?

Primeren je za vsem  tipom kože, ki želijo svež, bleščeč  ton,  primeren je  pri vseh aknah, kjer je navzoče prekomerno poroževanje kože ( razen  pri vnetih aknah) in primeren je pri kožah, kjer so prisotne drobne brazgotine  in tudi strije.  Saj je diamantni piling eden najučinkovitejših programov v boju proti staranju kože, ker  omogoča poseganje prav na posamezne gube in obnavlja tonus kože.

A pa je zame tudi dober?

Dober, saj je nekirurški, varen , učinkovit, hiter tretma,  skoraj brez stranskih učinkov,  ki za svoje rezultate ne potrebuje anestetikov. Učinkovit  je v odstranjevanju gubic okoli oči, starostnih peg in aknastih brazgotin,  je v pomoč pri izboljšanju kože, ki je »zdelana« od sonca in staranja. Koži da splošen svež in zdrav sijaj in po tretmaju se lahko takoj vrnete k svojim dnevnim aktivnostim.

In koliko časa traja?

No ja, to je pa malo odvisno tudi od starosti stranke, tipa kože, problema in področja, ki ga želimo »popraviti«. Priporoča se 6 -8 tretmajev , z razmikom 7-10 dni. Za osvežitev kože na obrazu zadošča   3-5 posegov. Za vzdrževanje » kondicije«  kože na obrazu  se predlaga poseg ponoviti 3 krat letno. Pri zdravljenju aken, pa naj bi bilo posegov nekaj več , 9- 10.

Jaz nisem vedela, ve pa naša izkušena kozmetičarka Renata, lastnica kozmetičnega salona v Kranju , ki nam na današnji dan PODARJA ob negi z naravno kozmetiko  MIRTA  brezplačni tretma  diamantnega pilinga. In to vse do konca meseca maja.  

Gremo  na diamante…..

Deli s prijatelji