Dezodorant, ki deluje

Dezodorant, ki deluje

Dezodorant, ki prihaja iz narave  deluje, njegove sestavine so enostavne in razumljive. Najpomembneje pa je, da ko sem pod vsakdanjim stresom ne oddajam neprijetnega vonja v okolico. In še nekaj, da z raznimi nepoznanimi substancami ne škodujem svojemu telesu. Saj vemo,  koža je pretvornik, ki vse, kar nanesemo nanjo, prenese do naših notranjih organov…. Tako kot to naredimo z vsem kar zaužijemo. Zato je pomembno kakšen je moj dezodorant.

Popolne razmere na našem planetu zemlja v vsakdanjem življenju skoraj ne obstajajo, zato se vse bolj krepijo vrednote poseganja po naravnem in vračanja k naravi in vse več ljudi se tega zaveda. »Kozmetika iz narave«  ne vsebuje konzervirnih sredstev, kar je ugodno za alergike, ki se na take snovi občutljivo odzivajo. Sintetične konzervanse nadomestijo naravna eterična olja, ki  izhajajo iz nadzorovanega pridelovanja rastlin. Odlikujejo jo naravni vonji, ki so nam zaradi vpliva sintetičnih primesi v običajni kozmetiki velikokrat tuji. Vonj po eksotičnih mešanicah, nadomešča v naravni kozmetiki vonj po travi, medenem senu in dišečih zeliščnih rastlinah. Barva naravne kozmetike je barva, ki jo ustvari narava sama.

Naravna kozmetika MIRTA ima naravne dezodorante z:

 • osvežilnim vonjem evkalipta,
 • romantičnim poletnim vonjem sivke,
 • živahnim vonjem mandarine in
 • nežnim vonjem bergamotke.

Kar  pa je najpomembneje, vemo kaj vsebujejo in da ne škoduje našemu telesu. Zdravniki so si enotni, da parabeni, aluminij in druge sintetične substance  negativno vplivajo na naše telo. Nihče ne more z gotovostjo trditi , da so to glavni povzročitelji različnih bolezni, predvsem pri ženskah, raka na dojkah. To je tudi razumljivo, saj smo v današnjem okolju izpostavljeni škodljivim vplivom na vsakem koraku in izognimo se jim  vsaj tam, kjer se jim zavestno lahko. In naj bo prvi korak z naravno  kozmetiko, ki jo uporabljamo vsakodnevno. Majhna količina sintetičnih snovi pri laboratorijskih raziskavah lahko da ni škodljiva, vsakodnevno nanašanje in uporaba pa na dolgi rok prineseta posledice.

Dezodoranti MIRTA vsebujejo:

 • KARITEJEVO MASLO, ki je naravna maščoba iz plodov drevesa karite (Vitella-ria-paradoxa), ki raste v Afriki. Podobno je kožni maščobi zato ga koža dobro prenaša. Kožo mehča, zaradi naravnega alantoina, deluje protivnetno , preprečuje alergijske reakcije in težave po depiliranju.
 • KOKOSOVO OLJE je olje palme Cocos nucifera , ki neguje suho kožo, jo ščiti pred izgubo vlage in bakterijami, mehča in koži vrača nežnost ter elastičnost
 • SODO BIKARBONO deluje antibakterijsko in preprečuje neprijeten vonj in
 • ETERIČNO OLJE LIMONINEGA EVKALIPTA, ki osvežuje, krepi, odpravlja utrujenost in vnaša svežino /ali
 • ETERIČNO OLJE SIVKE, ki daje prijeten vonj in delujeproti mikrobom ter okužbam /ali
 • ETERIČNO OLJE BERGAMOTKE, ki zbistri misli in razveseli srce /ali
 • ETERIČNO OLJE MANDARINE , ki spodbuja občutek sreče in zadovoljstva.

Vsi vonji nam polepšajo jutro in pred odhodom v svet vsakdanje naglice, stresa in pozabljenih odnosov polepšajo dan in nas napolnijo z energijo, zato prestopimo prag vsakdanjosti in zamenjajmo naše običajne stekleničke s kozmetiko iz narave.

Deli s prijatelji