Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave

Dezodorant iz narave in adijo neprijetne vonjave

Dezodorant je higienski pripomoček novejšega datuma. Prvi »moderni dezodoranti v stiku« so prišli na tržišče šele v 60. letih prejšnjega stoletja.

Uporabljate dezodorant? Ja, v današnji naglici in hitenju, ga skoraj ni junaka, ki bi si upal preživeti dan brez zaščite pri potenju. In kakšne je ta zaščita? Ali kdaj vzamete v roke embalažo in preberete kaj vaš dezodorant vsebuje? V množici sestavin , ki so napisane pod sestavo  jih vsaj nekaj ne poznam in ne razumem in jih niti nisem uspela razvozlati  s pomočjo literature in googla.

In kaj to pomeni?  Da ne vem, kaj dnevno nanašam na kožo in ali ji to škoduje…. Dezodorant ne sme biti preveč zapleten, sestavine so lahko enostavne in razumljive, bistveno je, da, ko sem pod vsakdanjim stresom ne oddajam neprijetnega vonja v okolico. In še nekaj, da z raznimi nepoznanimi substancami ne škodujem svojemu telesu. Saj vemo,  koža je pretvornik, ki vse, kar nanesemo nanjo, prenese do naših notranjih organov…. Tako kot to naredimo z vsem kar zaužijemo. Zato sem pozorna kakšen je moj dezodorant.

Veseli me, da je takih kot sem jaz vse več. Med naravni dezodoranti so nam prijazni vonji osvežilnega evkalipta, romantični poletni vonj sivke, sveži vonj mandarine ali nežni vonj bergamotke in kar je najvažneje, do potankosti natančno vemo, kaj vsebujejo in da ne škodujejo našemu telesu. Zdravniki so si enotni, da parabeni, aluminij in druge sintetične substance  negativno vplivajo na naše telo. Majhna količina sintetičnih snovi pri laboratorijskih raziskavah lahko da ni škodljiva, vsakodnevno nanašanje in uporaba pa na dolgi rok prineseta posledice. Nihče pa ne more z gotovostjo trditi , da so to glavni povzročitelji različnih bolezni, predvsem, pri ženskah raka na dojkah. Seveda ne, saj smo v današnjem okolju izpostavljeni škodljivim vplivom na vsakem koraku in izognimo se jim  vsaj tam, kjer se jim lahko. In naj bo prvi korak narejen z naravno  kozmetiko, ki jo uporabljamo vsakodnevno.

S tem se seznanite tudi vi in začnite uporabljati naravni dezodorant v obliki kreme. Nanesemo ga enostavno s prstom in pomembno je , da nas pred neprijetnim vonjem zaščiti za ves dan. Telo se normalno poti in izloča strupe, kar je pač potrebno početi vsak dan, ni pa neprijetnega vonja in vzpostavlja se naravno ravnovesje delovanja telesa. Nič hudega, če se znojimo, potenje je zdravo in čeprav nam danes še ni vroče se o učinkovitosti naravnih dezodorantov prepričajmo predenj nam bo.

Odločite se za svoj vonj  med naravnimi dezodoranti MIRTA in z veseljem vam bomo poslali vzorček, da boste samozavestno zakorakali v toplejše dni.

Deli s prijatelji