Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje

Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje

Darila, šest zdravnikov in samospoštovanje , kakšno povezavo neki imajo te besede? Za začetek so uganka in rešitev boste našli na koncu članka.

Pred nami so najlepši dnevi leta. Čeprav je zunaj namesto snega dež in se ulice in trgovine bohotijo z novoletno okrasitvijo že od začetka decembra se praznično razmišljanje in razpoloženje začne, ko zaključimo z vsakodnevnimi obveznostmi. Mesec december, ki  nam prinese najlepši čas leta,  je tudi mesec zabav, veselega razpoloženja, druženja s prijatelji in hujšanja naših denarnic.

Ves mesec razmišljamo, kako bomo preživeli praznike, s kom se bomo poveselili skupaj , kaj bomo pripravili in kupili za svoje najbližje. Sprehajamo se po trgovinah, nakupujemo materiale, da bomo sami kaj ustvarili ali spekli ali da bomo kupili kaj posebnega s čimer bomo obdarovance razveselili.

In kako se odločimo kakšno bo naše darilo ….  Kako dobro poznamo osebo, ki jo želimo obdariti? Kaj ima ta oseba rada in kaj ceni, kaj ji želimo z darilom povedati in niti ne toliko kaj si želi? Darilo je presenečenje in  želja, ki je poznana vsem ni več presenečenje. Res, da je izpolnjevanje želja najlažje… gremo v trgovino in kupimo ali to naredimo ali spečemo. Ko pa vemo, kaj ima naš obdarovanca rad in kaj ceni  ga lahko presenetimo tudi s čim, kar niti ne ve, da obstaja,  kar še nikoli ni poskusil ali uporabil. In največje veselje je pokloniti prav takšno darilo.

Blizu so mi ljudje, ki imajo radi naravno in ki  cenijo kvalitetne, učinkovite stvari s katerimi tudi prispevajo k svojemu boljšemu počutju. Človek, ki živi v tem stilu je zadovoljen sam s seboj in žari od samozavesti, da dela dobro zase. Zaveda se, da je ob vsakodnevni izpostavljenosti negativnim vplivom okolja, negativnim ljudem in dogodkom na katere ne more vplivati zelo pomembno,  da za tisto na kar lahko vpliva, poskrbi kar se da dobro. Da se zavestno odloči, kaj bo dajal vase, kaj nase in kaj bo storil zase….

Prehod v novo leto prinese nove novoletne obljube. Po decembrski brezbrižnosti in prehrambenih , spalnih in gibalnih pregrehah  si obljubimo, da bo z novim letom drugače in boljše. Ko se odpravite po nakupih pomislite na trgovinice  s katerimi boste poskrbeli za naraven, kvaliteten način življenja obdarovanca in tudi sebe, poskrbite za darilo iz narave. Ko jih obiskujem me veseli, da je v njih veliko ljudi, ki cenijo naravno, ki cenijo  biološko in , ki cenijo  pridelano in izdelano s poreklom. Ko sprašujejo o sestavinah in cenijo vonj in barvo narave  ter  jim ni vseeno, kaj privoščijo  sebi in svojim naj…naj ljubljenim osebam. So pa tudi drugačni. In presenetila me je izjava dekleta, ki je samozavestno povedala: »Jaz pa imam rajši umetno, ker tako posladkano diši in  je tako živahnih barv… in me sploh ne zanima kaj vse  je v njem«.  Tudi to spoštujem,  vendar bi rada dodala, da tako na dolgi rok ne gre…  Posledice posladkanih vonjav in živahnih barv se po letih neprestane uporabe pokažejo v reakciji našega telesa, na našem počutju in razpoloženju. Veste, da vsak od nas v povprečju uporablja dnevno do devet različnih izdelkov (preštejte pri sebi in pri vaši dnevni negi od jutra do večera, vključno z umivanjem zob). In če upoštevamo , da običajni šampon vsebuje tudi do 20 sestavin od katerih je večina sintetičnega  izvora s tem vzorcem skupno dnevno nanesemo nase okoli 120 različnih kemičnih substanc.  In ob tem pri naših zaobljubah za novo leto sploh še lahko pomislimo, da nam je  vseeno ?

Včasih naše darilo, ki pooseblja naše vrednote in razmišljanje spodbudi obdarovanca, da bo začel razmišljati in živeti drugače. Zato pri tistih za katere vam ni vseeno naredite prvi korak prav vi. Poiščite darilo, ki ga boste naredili ali kupili v trgovini  z naravnimi izdelki. Te trgovinice lahko poiščete tudi na naši spletni strani. Naravna kozmetika Mirta je tudi tam in v eni od teh trgovin sem si sposodila citat, ki so ga napisali ljudje , ki vedo in se zavedajo kaj je za nas dobro: »Vse naše misli se vrtijo okrog zdravja moje družine, prijateljev in znancev… in verjamemo v šest najboljših zdravnikov: sonce, voda, počitek, zrak, aktivnost, zdrava bio prehrana in naravna kozmetika. In zdrava prehrana in naravna kozmetika sta obliki našega samospoštovanja.

Deli s prijatelji