Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo«

Brez neprijetnega vonja potenja – tudi ko »športamo«

Kot sem vam obljubila, bodo poletne objave bolj sproščene. Z naravnimi izdelki MIRTA  se bomo potepali naokrog, jih preizkušali  in vam dali tudi kakšno idejo za prijeten izlet. Tokrat smo se odpravili  s kolesom v dolino Radovne.

Kristalno čista reka, zeleni pašniki in lepote Triglavskega narodnega parka se združijo v dolini Radovne, ki je ime dobila po  žuboreči lepotici. Skoznjo smo se popeljali po 12 km dolgi kolesarski poti, od Krnice pa do Zgornje Radovne. Ob straneh doline vas med kolesarjenjem spremljajo pobočja planot Pokljuke in Mežaklje ter bistra reka Radovna.

V vročih poletnih dneh so najbolj na preizkušnji DEZODORANTI , zato bodo na testiranju na vseh naših poletnih potepanjih, kdaj pa kdaj jim bomo dodali pa še kakšen drug izdelek. Za začetek dneva smo se doma »odišavili« z naravnimi dezodoranti MIRTA in začeli tekmovanje. Zanimalo nas je ali bo kdo oddajal neprijeten vonj po znoju?  Izhodiščna točka izleta  je bila vas Krnica (ob poti Bled – Pokljuka), do kjer smo se pripeljali z avtomobilom in ga pustili na urejenem parkirišču.  Ker nismo bili prav zgodnji, je sonce že kar močno pripekalo, zato smo se zaščitili z naravnim maslom za sončenje MIRTA in sedli na kolesa. Na začetku je pot asfaltirana, sončna, potem pa sledi urejena,  večinoma senčna  in široka makadamska cesta. Po začetnih kilometrih rahlo razgibane poti smo na križišču pri spomeniku iz II. Svetovne vojne naredili kratek postanek, preverili stanje vonja potu, se osvežili z vodo in nadaljevali po označeni poti v gozd. Ko smo prekolesarili  pol poti nas je  pozdravilo  jezero Kreda. S svojo modro-zeleno barvo kar vabi v svojo bližino, vendar ker smo bili v akciji smo mu obljubili, da ga obiščemo ob povratku. Pognali smo pedala po prijetni hladni gozdni poti naprej vse do križišča, ki  usmerja v dolino Krma (za pohodniške podvige na okoliške gore in tudi Triglav) ali v dolino Kot. Temperatura je bila blizu 30 stopinj in zavili smo proti Mojstrani v dolino Kot do našega cilja – domačega gostišča Psnak , kjer smo si privoščili oddih. Sproščeni smo se usedli k mizi saj nam kolesarski napor ni zapustil »smrdljivih« posledic. Dezodoranti vseh vonjev so zdržali, kljub temu, da so bila naša oblačila preznojena in da je pritekel znoj tudi izpod čelade. Bravo, naši  naravni dezodoranti so prestali  enostavnejši kolesarski preizkus. Po krajšem počitku smo se vračali po isti poti, samo, da smo tokrat zavili čez mostiček do jezera Kreda, se v njem osvežili,  potem pa po desnem bregu reke Radovne do spomenika… naprej pa pot že poznate. Z nami so bili na poti tudi otroci in so v kolesarjenju in kopanju zelo uživali, če  pa ste  zahtevnejši kolesarji pa lahko nadaljujete  z vzponom čez Kosmačev preval do Mojstrane in naprej v Kranjsko goro….

Mi smo se imeli lepo, tako , kot se imate tudi vi na vaših izletih ….

Pošljite nam fotografijo, zraven »pofotkajte« tudi izdelek naravne kozmetike MIRTA, ki je z vami  in mogoče boste prav vi tisti, ki ga boste konec septembra prejeli po pošti kot nagrado za waauuu fotografijo. Nekaj smo jih že prejeli in so prav zanimive.

In ne pozabite, dezodoranti so prestali kolesarsko preizkušnjo  pri  30.stopinjah. Preizkusite jih tudi vi, do konca julija po akcijski ceni.

Deli s prijatelji